Cukromer+krabička papierová

Katalógové číslo: 95760 Kategória:

Návod na použitie: Cukromer /ľudovo nazývaný kvasomer/ pri 20°C -v domácnosti používame pri zisťovaní cukornatosti vykvaseného ovocia. Po naložení ovocia do suda cukornatosť zákvasu /tekutiny/ môžeme sledovať pomocou cukromeru približne po dvoch mesiacoch. Kvasná tekutina sa nám bude postupne blížiť k hornej časti cukromera ku 0.
Ak nám meraný roztok po sledovanom čase ukáže na cukromere približne 3°-2°, je kvas vhodný k použitiu na spracovanie v liehovare- na pálenie. Ďalším kvasením až k 0° môže roztok úplne stratiť hodnotu, môže skyslieť. Ak robíme cukrový roztok, tak do 10 litrov vody dáme 1kg cukru, tzn. že nám roztok na cukromere ukáže 10°-jeden stupeň na cukromere nám ukazuje v malom množstve 10 dkg cukru.
Stupnica 20°-0°
LEN OSOBNÝ ODBER !!!

9,84  s DPH/ks

19 na sklade

Záruka kvality a nákup bez rizika

Poskytujeme 14 dňovú záruku vrátenia peňazí alebo výmeny tovaru, ak nebudete úplne spokojný.

Návod na použitie:
Cukromer sa vloží voľne do roztoku pri 20 stupňov C a odčítava sa na stupnici v úrovni dotyku menisku. Hodnota dieliku ukazuje hustotu roztoku v týchto veličinách:

  • Roztok nahustený v pomere 10 l vody pri 20 stupňov C / 1 kg cukru, na menisku ukazuje 10 dielcov.
  • V praxi 1 dielec na stupnici predstavuje 10 dkg cukru do uvádzaného roztoku pri 20 stupňov C. Čím redší je roztok tým je dielec menšej hodnoty.
  • Ak je čistá holá voda bez cukru, cukromer ukazuje 0 pri 20 stupňov C.
     
  • V kvasnom priemysle:
    Zrelosť zákvasu – zákvas je zrelý na pálenie, ak cukromer ukazje približne 2 dielce pri ustálenom pomere.

    Vo včelárstve:
    Keď sa pridáva do kŕmidiel osladená voda a včelár chce zriediť roztok na požadovanú koncentráviu.

    V konzervárenstve zeleniny:
    Osvedčuje sa na určovanie sladkokyslého nálevu, pri špeciálnych úpravách.

    Po skončení merania treba cukromer opláchnuť teplou vodou, osušiť a uschovať.

    Ďalšie informácie

    Merná jednotka

    ks

    Máte otázku k produktu Cukromer+krabička papierová?