Krátke informácie pre spotrebiteľa:
Pečiarka šampionový hotový substrát
Pečiarka šampión, hotový naočkovaný substrát- žltá krabica ,na jednoduché domáce pestovanie. Čerstvé huby v každom ročnom období!
10,15 € s DPH/ks
25 na sklade
Čerstvé hríby môžete skladovať 5 dní v chladničke. Hríby rýchlo nasiaknu vodu a strácajú svoju arómu, preto hríby čistite s jednou
útierkou. Odstráňte len úplny spodok hríba, koža klobúčika obsahuje dôležité živiny. Šampiňóny môžme konzumovať aj v čerstvom
stave , napr. do šalátov. Okrem toho sú ideálne na grilovanie, varenie a dusenie. Čerstvé surové šampiňóny sa môžu aj zmraziť.
Hríby treba očistiť, nakrájať na drobné plátky a zmraziť. Takto zmrazené hríby vydržia až 6-8 mesiacov. Takisto môžeme zmraziť
aj jedlá pripravené z hríbov. Rozmrazené hríby zohrievame podobne ako zeleninu.
Čerstvé šampiňóny sú ideálne k zdravej výžive, lebo:
100 g šampiňónov obsahuje 40 kalórií alebo 168 kJ-lov
bielkoviny: 5,9 g
tuk: 0,2 g
uhľohydráty 3,3 g
voda: 89 g
vláknina: 0,8 g
okrem toho obsahujú vitamíny b,D,E,C a minerálne látky vápnik, železo, zinok, kyselina listová, niacin
Návod na použitie:
1. krok- Vyberte vrece s rašelinou z kartónu. Vrece s kompostom nechajte ležať v kartóne, ale fóliu vyhrňte na okraje kartónu.
2. krok- Rovnomerne roztrúste zeminu na komposte. Rozprašovačom navlhčite zeminu. (prvé šampióny sa urodia asi 15-25 dní po zakrytí krycou zeminou)
Pozor kryciu zeminu roztrúste po komposte zľahka, aby sa mohla uskutočniť výmena vzduchu !!!
3. krok- Fóliou zľahka prikryjeme kompost s krycou zeminou a umiestnime do izbovej teploty asi 20-25 °C, po 12/18 dňoch bude krycia zemina pretkaná bielim podhubím. Počas tohto obdobia si nevyžaduje dodatočné navlhčenie.
4. krok- Keď malé šampióny dosiahli veľkosť hrášku, fóliu odstránime a kartón umiestnime do vlhkej miestnosti s teplotou 14-20 °C, svetlo v tomto prípade nezohráva žiadnu úlohu, no krabicu nevystavme priamym slnečným lúčom, aj po odstránení fólie musí byť zemina stále navlhčená. Podmienkou bohatej úrody je stále vlhká zemina, dobrá výmena vzduhu a teplota medzi 14-20 °C
Zber hríbov : Hríby môžete oberať po dosiahnutí očakávanej veľkosti, hríby musíte opatrne vytočiť z krycej zeminy spolu s pňom tak, aby sme nepoškodili malé hríby. Najneskôr po 16 týždňoch je kultúra vyčerpaná, môžete ju vyhodiť.
Ďalšie informácie
Hmotnosť | 4,15 kg |
---|---|
Čiarový kód | 5999880930000 |
Výrobca | Champex-Plusz Budapešť, Aquaseed pre SR |
Merná jednotka | ks |